Budi u toku

5 praktičnih savjeta za postizanje ‘summer-ready’ linije bez stresa

Kako bismo se ljeti osjećali samopouzdano u vlastitoj koži, prihvaćanje plant-based vrste prehrane i usvajanje fleksitarijanstva, može nam pomoći u postizanju ciljeva. U nastavku donosimo praktične savjete koji će nam pomoći unijeti uravnotežene i jednostavne promjene u prehranu, a koje će nam ubrzo i s lakoćom postati dio života zahvaljujući činjenici da se ne moramo apsolutno ničega odricati.

Prigrlimo proteine biljnog porijekla

Proteini su esencijalni nutrijenti koji igraju ključnu ulogu u izgradnji i održavanju mišićne mase, što je važno u postizanju ‘summer-ready’ linije. Protein graška je vrsta biljnog proteina koja postaje sve popularnija. Lako je probavljiv i hipoalergen, što ga čini izvrsnim izborom za osobe sklone osjetljivostima na određene namirnice ili alergijama. I druge mahunarke, poput leće, slanutka i crnog graha, izvrsni su izvori proteina i vlakana, a ne smijemo zaboraviti ni orašaste plodove, sjemenke i tofu. Uključivanje odgovarajuće količine proteina u obroke pomaže nam da duže osjećamo sitost.

Dajmo prednost šarenom povrću i voću

Povrće i voće bogato je hranjivim tvarima, a ima malo kalorija, zbog čega su savršene namirnice u trenutku kad se želimo riješiti nekoliko kilograma viška. Prepuni su vlakana, antioksidansa i drugih esencijalnih nutrijenata koji su važni za cjelokupno zdravlje i kontrolu težine. Nastojimo napuniti polovicu svog tanjura raznolikim i šarenim povrćem i voćem, poput lisnatog zelenog povrća, avokada, bobičastog voća, rajčice i krastavaca, kako bismo povećali unos hranjivih tvari i spriječili osjećaj gladi.

Opskrbimo se cjelovitim žitaricama

Cjelovite žitarice, kao što su kvinoja, smeđa riža i zob, bogate su vlaknima i pružaju dugotrajan osjećaj poletnosti. Pomažu nam da se dulje osjećamo sitima. Također, prepune su važnih nutrijenata, poput vitamina B i minerala, koji su neophodni našem tijelu. Zamijenite rafinirane žitarice, poput bijele riže i bijelog kruha, cjelovitim žitaricama kako biste održali stabilnu razinu energije i spriječili osjećaj gladi.

Ugljikohidrati nam nisu neprijatelji

Ugljikohidrati su često demonizirani u mnogim popularnim dijetama, ali oni su važan izvor energije za naše tijelo, posebno ako se bavimo raznim fizičkim aktivnostima. Odabir pravih vrsta ugljikohidrata zapravo može biti vrlo korisna kad želimo postići liniju iz snova. Odaberimo složene ugljikohidrate, poput cjelovitih žitarica, mahunarki, voća i povrća, koji nam mogu pomoći da se dulje osjećamo sitima. Izbjegavajmo ili ograničimo unos jednostavnih ugljikohidrata, kao što su rafinirani šećeri i bijelo brašno, koji mogu uzrokovati nagle skokove, a potom i pad razine šećera u krvi, što dovodi do žudnje za junk-foodom i prejedanja.

Hidratacija je ključna!

Kada se radi o postizanju zavidne linije, hidratacija je ključna. Konzumiranje odgovarajuće količine vode tijekom dana može nam pomoći u poticanju metabolizma, poboljšanju probave i održavanju razine energije. Također nam može pomoći u obuzdavanju apetita, sprječavajući prejedanje i nepotrebne grickalice. Nastojmo piti najmanje 8 čaša vode dnevno i razmislimo o tome da sa sobom uvijek nosimo bocu vode kako bismo ostali hidrirani i dok smo u pokretu.

Još novosti...

POP-NN_greencajt-1080x1350 (1)
Novost
Pravilnik natječaja “Osvoji kotizaciju za Greencajt 2024”

Članak 1. Organizator nagradnog natječaja pod nazivom „Osvoji kotizaciju za Greencajt 2024” (dalje: Natječaj), jeZVIJEZDA plus d.o.o., Marijana Čavića 1, 10000 Zagreb, OIB: 63603498763 i  PIK Vrbovec plus d.o.o., Zagrebačke

Pročitaj
RR_00430obrada
Novost
Pravilnik natječaja “Tvoj trenutak za osvojiti slanutak”

Članak 1. Organizator nagradnog natječaja pod nazivom “Tvoj trenutak za osvojiti slanutak” (dalje: Natječaj), su ZVIJEZDA plus d.o.o., Marijana Čavića 1, 10000 Zagreb, OIB: 63603498763. Osoba koja se prijavi radi

Pročitaj
Healthy,Eating.,Plate,With,Vegan,Or,Vegetarian,Food,In,Woman
Nutri
Što je fleksitarijanstvo i tko su fleksitarijanci?

Fleksitarijanstvo je fleksibilan stil prehrane koji uključuje plant-based namirnice, ali u umjerenim količinama uključuje i hranu životinjskog podrijetla poput jaja, mliječnih proizvoda, ribe ili mesa. Omogućuje nam uživanje u širokom

Pročitaj
Woman,With,Freshly,Picked,Green,Pea,Pods,Peeling,And,Eating
Nutri
Benefiti plant-based prehrane koja se bazira na biljnim proteinima

Plant-based prehrana bogata je vlaknima, što nam može pomoći da se dulje osjećamo sitima i da spriječimo prejedanje u večernjim satima. Vlakna također pomažu regulirati rad crijeva i hrane korisne

Pročitaj