FAQ

Pitali ste...

Planet of Plants proizvodi namijenjeni su svima koji iz različitih razloga žele smanjiti konzumaciju proizvoda životinjskog podrijetla (mlijeko, meso, jaja, sir i slično). Kod izrade se nismo odrekli okusa i dokazujemo kako biljna prehrana može biti raznovrsna, maštovita i ukusna.

Proizvodi se baziraju na biljnim proteinima, a točan sastav i nutritivne vrijednosti svakog pojedinog proizvoda mogu se provjeriti na ambalaži odnosno pakiranju, kao i na ovaj web stranici u sekciji proizvodi.

Proizvodi ne sadrže gluten te su sigurni za konzumaciju osobama alergičnima na ovaj alergen.

Proizvodi iz linije Planet of Plants u svom sastavu ne sadrže soju, osim paniranih biljnih medaljona koji mogu sadržavati tragove soje.

S obzirom na to da se radi o proizvodima biljnog podrijetla, isti ne sadrže mlijeko niti jaja.

Proizvodi su izgledom i okusom slični varijantama proizvoda životinjskog podrijetla kako bi u njima mogli uživati svi – vegani, vegetarijanci i fleksitarijanci, ali i mesoljubci.

Naši proizvodi ne sadrže namirnice životinjskog podrijetla i u potpunosti su biljni pa su kao takvi idealni za razdoblje i dane posta.

Proizvodi su dostupni kod naših partnera koje možeš provjeriti u navigaciji ove web stranice. Iako se trudimo da naši proizvodi budu dostupni na što većem broju prodajnih mjesta, širina asortimana kod pojedinog partnera može varirati. Lakše ćeš ih pronaći u većim formatima dućana.

Proizvodi iz Planet of Plants linije za sada su dostupni na tržištu Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Proces proizvodnje proizvoda biljnog podrijetla je složeniji od klasičnih inačica, međutim kontinuirano radimo na tome da proces proizvodnje bude što učinkovitiji, a da pritom ne pate ni kvaliteta ni okus.

Svi aditivi koji se koriste u recepturama Planet of Plants proizvoda odobreni su prema Uredbi (EZ) br.1333/2008 Europskog parlamenta i vijeća o prehrambenim aditivima. U izradi Planet of Plants proizvoda pratimo relevantne svjetske trendove i poštujemo zakonske odredbe tržišta na kojima poslujemo.

Planet of Plants umak, majoneza, namaz i kokosova mast su 100% veganski i na njima se nalazi ova oznaka. Ostatak proizvoda (burgeri, mljeveno, okruglice, salame i hot dog) proizvodi se na istim linijama kao proizvodi sa sastojcima životinjskog podrijetla pa zbog toga, iako se proizvodne linije temeljito čiste, proizvodi nisu označeni ‘vegan’ oznakom.

Planet of Plants majonezu, umak, namaze, hummus i kokosovu mast proizvodi Zvijezda, a Planet of Plants burgere, mljeveno, okruglice, salame i hot dog proizvodi PIK Vrbovec.

Nisi pronašao/la odgovor? Pitaj nas:

    Pokušat ćemo odgovoriti u što kraćem roku.