Česta pitanja

Pitali ste...

Planet of Plants proizvodi namenjeni su svima koji iz različitih razloga žele da smanje konzumaciju proizvoda životinjskog porekla (mleko, meso, jaja, sir i slično). Prilikom proizvodnje ključno je bilo da zadržimo ukus i dokažemo da biljna ishrana može da bude raznovrsna, maštovita i ukusna.

Proizvodi se baziraju na biljnim proteinima, a tačan sastav i nutritivne vrednosti svakog pojedinog proizvoda mogu se proveriti na ambalaži odnosno pakovanju, kao i na ovom veb-sajtu u odeljku proizvodi.

Proizvodi ne sadrže gluten i sigurni su za konzumaciju osobama alergičnim na ovaj alergen.

Proizvodi iz linije Planet of Plants u svom sastavu ne sadrže soju.

S obzirom na to da se radi o proizvodima biljnog porekla, oni ne sadrže mleko ni jaja.

Proizvodi su izgledom i ukusom slični varijantama proizvoda životinjskog porekla kako bi u njima svi mogli da uživaju – vegani, vegetarijanci i fleksitarijanci, ali i ljubitelji mesa.

Naši proizvodi ne sadrže namirnice životinjskog porekla i u potpunosti su biljni pa su kao takvi idealni za razdoblje i dane posta.

Proizvodi su dostupni kod naših partnera koje možeš proveriti u navigaciji ove web stranice. Iako se trudimo da naši proizvodi budu dostupni na što većem broju prodajnih mesta, širina asortimana kod pojedinog partnera može varirati. Lakše ćeš ih pronaći u većim formatima.

Proizvodi iz Planet of Plants linije za sada su dostupni na tržištu Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Svi aditivi koji se koriste u recepturama Planet of Plants proizvoda odobreni su prema Uredbi (EZ) br. 1333/2008 Evropskog parlamenta i saveta o prehrambenim aditivima. U izradi Planet of Plants proizvoda pratimo relevantne svetske trendove i poštujemo zakonske odredbe tržišta na kojima poslujemo.

Planet of Plants sos, salatni preliv i kokosova mast su 100% veganski i na njima se nalazi ova oznaka. Ostatak proizvoda (burgeri, mleveno, kuglice i salame) proizvodi se na istim linijama kao proizvodi sa sastojcima životinjskog porekla pa zbog toga, iako se proizvodne linije detaljno čiste, proizvodi nisu označeni „vegan” oznakom.

Nisi pronašao/-la odgovor? Pitaj nas:

    Pokušaćemo da odgovorimo u što kraćem roku.